Оцінка колективних центрів проживання внутрішньо переміщених осіб (Collective Centres Assessment) задля подальшого забезпечення їх потреб

ЗОБФ «Едельвейс» за підтримки МОМ – Оцінка колективних центрів проживання внутрішньо переміщених осіб (Collective Centres Assessment) задля подальшого забезпечення їх потреб реалізовує надзвичайно важливий проект
Представники Міжнародної організації з міграціі провели навчання для волонтерів ЗОБФ «Едельвейс» із збору актуальної інформації про стан колективних центрів розміщення ВПО в Закарпатській області. Зокрема, було опрацьовано методику оцінки потреб таких центрів, особливості проведення опитування та обстеження на місцях.
Серед основних аспектів, які буде досліджено – це стан та безпечність приміщень, наявність достатньої кількості матеріально-технічних засобів для комфортного перебування осіб, в тому числі з особливими потребами, забезпеченість медикаментами, засобами особистої гігієни та харчуванням.
З початку квітня мобільні групи волонтерів активно працюють в громадах Закарпаття і вже незабаром ми ознайомимось з першими результатами роботи.