Закарпаття стане першою областю в Україні, де проводитиметься масштабне соціологічне дослідження ситуації та потреб ВПО

Закарпаття стане першою областю в Україні, де проводитиметься масштабне соціологічне дослідження ситуації та потреб ВПО, що виконуватиме ЗОБФ «Едельвейс» у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (ООН). Вже в жовтні стартує масштабне соціологічне дослідження ситуації та потреб ВПО в Закарпатській області, що виконуватиме Закарпатський обласний благодійний фонд «Едельвейс» у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (ООН) та Сектором дослідження Західного регіону Національного інституту стратегічних досліджень за сприяння Закарпатської обласної військової адміністрації.
Закарпаття стане першою областю в Україні, де втілюватиметься такий проект, в результаті чого ми станемо прикладом і для інших областей, що приймають ВПО.
Для формування відповідної політики на місцевому рівні, розробки програм підтримки та підготовки до зимового періоду таке дослідження є вкрай необхідним та матиме велику практичну цінність як для обласної, так і для місцевої влади. Наша команда активно працює над підготовкою до старту пілотного проекту, адже вже наступного тижня починаються перші активності.
Методологія дослідження розроблена професором кафедри соціології та соціальної роботи Олександром Пеліном та консультантом з досліджень та аналізу МОМ (ООН) доктором Шононом Лохна, з якими ми провели робочу нараду, обговорили всі деталі та фіналізувати зміст опитувальника для ВПО та місцевого населення.