Нові знання для допомоги ВПО та колективним центрам

Члени Закарпатського обласного благодійного фонду «Едельвейс» активно здобувають нові знання для допомоги ВПО та колективним центрам.
В чудовій дружній атмосфері, завдяки фасилітації професіоналів з Міжнародної організації з міграції, 21-26 листопада 2022 року проходив тренінг для тренерів в Буковелі Івано-Франківської області.
Мета заходу – розвиток потенціалу в управлінні колективними центрами розміщення ВПО та підготовка групи тренерів, що стануть частиною національного тренерського пулу, та зможуть проводити навчання для керівників колективних центрів і представників громад на місцях.
На даний час в Закарпатській області функціонує близько 80 колективних центрів, а за даними Закарпатської обласної військової адміністрації найближчим часом очікується приїзд ще 80 тисяч ВПО. Наш край став довгостроковим притулком для сотні тисяч постраждалих людей, що тікають війни та потребують допомоги.

Команда Едельвейсу, представники Закарпатської ОВА та Обласного центру зайнятості навчалася методикам обміну досвідом, поширення найкращих практик управління колективними центрами, інтеграції та стимулювання участі ВПО в житті громади.

Окрім того, вагомою частиною заходу було обговорення надважливих тем стосовно функціонування колективних центрів, таких як збір та обробка даних щодо потреб, дотримання міжнародних гуманітарних принципів, закриття центрів та ефективної комунікації з досвідченими фахівцями, що управляли колективними центрами в Індонезії, Косово та Пакистані під час воєн та природних катаклізмів.

Їхній досвід, практика та знання, яким вони охоче ділилися з учасниками є безцінними та можуть бути адаптовані для нашої спільної роботи з ВПО та притулками. Дякуємо за плідну роботу та високий професіоналізм тренерів МОМ!