Побутові прилади для колективних центрів проживання ВПО

Наша команда була рада долучитися до передачі електричних плит, холодильників, мікрохвильовок та фенів в місця проживання внутрішньо переміщених осіб. Директор ЗОБФ «Едельвейс» Володимир Химинець разом з представниками МОМ розповсюдили першу партію допомоги для 20 колективних центрів області? незабаром нові побутові прилади та інше необхідне приладдя буде доставлено і для решти прихистків.

Скільки побутових приладів ви використовуєте щодня? Поспіхом залишаючи домівки під обстрілами з дітьми або тваринами на руках, багато переселенців не змогли взяти з собою жодних необхідних приладів. Тоді це здавалося не дуже важливим, але по мірі того, як люди облаштовують життя на новому місці, відсутність найнеобхіднішої побутової техніки відчувається все гостріше.
 Завдяки МОМ та за підтримки Уряду Словацької Республіки 20 колективних центрів Закарпатської області, в яких проживає понад 1500 людей, отримали мікрохвильовки, електричні плити, холодильники та фени, а також газові плити, які стануть у нагоді у разі відключення електроенергії в регіоні.
?️ «У нашому колективному центрі живе понад 40 людей. Раніше у нас був лише один холодильник, а про газову плиту ми могли тільки мріяти. Тож тепер нарешті ми житимемо у більш комфортних умовах», – ділиться враженнями Юрій.
Чоловік переїхав до Ужгорода з Харківської області разом із донькою після релокації Харківської державної зооветеринарної академії, де він працює викладачем. На новому місці Юрій продовжує працювати, а у дворі колективного центру облаштував пасіку, аби розважити дітей та завжди мати свіжий мед для своєї родини та інших переселенців центру.