Від ЗОБФ “Едельвейс” допомога ромському шелтеру

Сьогодні директор благодійного фонду Володимир Химинець разом з волонтером Михайлом Синявським відвідали єдиний в Закарпатський області ромський шелтер, яким з початку війни опікується Закарпатський обласний благодійний фонд “Благо”, невтомним керівником якого на протязі багатьох років є Елеонора Кулчар. Пані Елеонора відома учасниця громадського руху, є координатором мережі REYN Україна, член Межвідомчої робочої групи при Кабінеті Міністрів України з питань реалізації ромської стратегії. За 500 днів війни цей шелтер прийняв на себе понад 2500 ВПО, більшість з яких є ромами, і це здебільшого були діти. Волонтери фонду вдень і вночі приймали, мили, одягали, годували і лікували постраждалих від війни людей.
Між нашими фондами багаторічна історія співпраці у гуманітарній царині.

Це вже не перший дружній візит волонтерів Едельвейсу в цей шелтер за час війни. В рамках реалізації проекту СССМ МОМ ООН ми вже неодноразово відвідували цей заклад. А сьогодні ми привезли вкрай потрібні продукти харчування і засоби гігієни, адже і тепер в стінах закладу понад 80 ВПО.
Ми щиро дякуємо нашим донорам, на сам перед Володимиру Бенчу з міста Пряшів Словацької Республіки – ГО “Передай далі” (Vlad Bench, Presov, Slovakia – OZ Podaj d`alej) за системну допомогу і співпрацю! А також нашим невтомним волонтерам що доставляють вантажі з-за кордону.

 

Працюємо далі, Слава Україні!